Potpisan ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala DTD

Uprava za građevinsko zemljište i investicije potpisala je ugovor o projektovanju novog mosta preko Kanala Dunav-Tisa-Dunav, "brata blizanca" postojećeg Sentandrejskog mosta, i to godinu dana nakon raspisivanja javne nabavke.

Postupak je trajao toliko dugo zbog dve žalbe Komisiji za javne nabavke u Beogradu, kojoj je u oba slučaja trebalo po pet meseci da odbije prigovore.

Sada, pošto je javna nabavka završena, potpisan je ugovor sa firmom DB inženjering, koja je dala ponudu zajedno sa novosadskim preduzećem MHM-Projekt, beogradskim Hidroprojekt-saobraćajem, GEOURB Group i Institutom za puteve, a posao su dobili po ceni od 8,6 miliona dinara sa PDV-om.

Pobednik tendera ima 240 dana, odnosno osam meseci, da "nacrta" novi most, koji će vizuelno biti isti kao postojeći Sentandrejski most.

Novi most će biti dug 195 metara i imaće dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističku i pešačku stazu od dva i 1,6 metara, kao i obezbeđen prostor za postavljanje instalacija, redovne i dekorativne rasvete.

Izvor: eKapija